contactContact_.htmlContact_.htmlshapeimage_2_link_0

Alles wat op deze website staat valt sinds 2009 onder Copyright © van Renate Groen.

Teksten en/of foto’s mogen alleen gebruikt worden na toestemming van Renate Groen. info@renategroen.nl

Schilderijen:

1: Wij, bijeen

Twee fragmenten

Eitempera op papier 62 / 62 cm. 1999

Verhalen van onderweg


Op deze site laat ik de Thangka’s zien, die ik de laatste jaren - vanaf 2010 - schilder.  

In Schilderingen toon ik een deel van het beeldend werk dat ik maakte van 1987 t.m. 2008 samen met fragmenten uit het boek: ‘Zomaar een vrouw’, een boek dat ik schreef om een aantal wezenlijke dingen in mijn leven tot helderheid en mildheid te brengen. Zo is de sfeer te proeven van waaruit beeldend werk - gevoed vanuit het levensverhaal - kon ontstaan. 

In het ‘onderweg zijn’ waren er nogal wat vragen, was er af en toe een plots ontdekken, maar was er vooral veel dat geschonken werd. Dat alles klinkt door in Woorden, die ik bundelde rond thema’s als ‘Ontmoeting’ (2007), ‘Wie zijt Gij?’ (2003) en ‘Over Liefde’ (2002). De foto’s erbij maakte ik in mijn tuin en op reis.

Er staat op deze site ook iets over de Verhalen die ik schrijf en die ik - af en toe - ook vertel of voorlees. Verhalen waarvoor ik me laat inspireren door reeds bestaande levens- en liefdesverhalen, maar ook door mijn eigen ‘onderweg zijn’. Daarvan schrijf ik in Verhalen van onderweg. Ze vertellen over het zo verwonderende leven, over indringende ontmoetingen ook. Ontmoetingen die me openden tot intens beleven, soms ook tot een diep herinneren.

volgende>Wie_ik_ben_.htmlWie_ik_ben_.htmlContact_.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1